Hytönen Racing   Hytönen Racing website in English Hytönen Racing kotisivut Suomeksi
 
Logo
Tuoreimmat ralliuutiseni
Hytönen Racing Teamin jäsenistö
Kilpailukalustomme
Kilpailukausi, tulokset ja raportit
Historic ralliautoilua
Kuvia kilpailutoiminnastamme
Videoita kilpailutoiminnastamme
Rallihistoriamme
Yhteistyökumppanit vauhdissa mukana
Rallisimulaattoripalvelut
Ota yhteyttä ja kannusta
NaviBottom
Koe aito rallielämys rallisimulaattorissamme
 
TableTop
  Aitoa ralliautoilua joa 30-vuoden ajan ...  
     
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
4.8.2017 - Kari Hytösellä isojen haasteiden sävyttämä Suomen MM-ralli - Ralliharrastuksensa 20. Sorateiden Grand Prixiä haittasi jarrulevyn hajoaminen

Vuodesta 1984 lähtien aktiivisesti niin kotimaisia kuin kansainvälisiä ralleja ajanut jyväskyläläinen Kari Hytönen, 51, juhlisti heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 67. kertaa ajetussa Suomen MM-rallissa huikeaa 20. kotikilpailuaan. Alun perin kartanlukijansa Ada Herrasen kanssa etuvetoisella Peugeot 208 R2 autolla kilpailuun ilmoittautunut kaksikko kuitenkin ajoi MM-sarjan kovavauhtisimmassa osakilpailussa edellisvuosilta tutulla Ford Fiesta R2 autolla ja tavoitteenaan heillä oli selvityä kaikista 25 erittäin vaativan pikataipaleesta ja niiden tarjoamista 315,62 erikoiskoekilometristä.


Rallikonkarin kilpailuviikko alkoi poikkeuksellisen haasteellisissa merkeissä kun kilpailua edeltäneellä omalla testierikoiskokeella Peugeot 208 R2 kilpuriin tuli vika, jonka korjaaminen ei ollut mahdollista ennen lähtölipun heilahdusta. Kuultuaan isoista haasteista, Riku Sepän luotsaama Dynamo ralliyritys riensi apuun ja pikaisella aikataululla löytyi ratkaisu, jonka mukaisesti Hytönen starttasi juhlakilpailuunsa entuudestaan tutulla Ford Fiesta R2 autolla.

Kuitenkin Harjun perinteikkäältä yleisöerikoiskokeelta käynnistynyt kilpailu alkoi Hytösen osalta synkissä merkeissä kun jo sen neljännellä pikataipaleella kaksikon oli jätettävä leikki kesken; Jukojärven pikataipaleella hajosi jarrulevy ja matka jäi ensimmäisen kilpailupäivän osalta kesken. Silti yötaukoa edeltäneiden huoltotoimenpiteiden myötä ns. superrallisäännön turvin kilpailua jatkanut autokunta pääsi nautiskelemaan lauantain ja sunnuntain erikoiskokeista ja lopulta saapui maalilipulle RC4-luokan kymmenneksi nopeimpana.

- Tavoitteenamme oli päästä ajamaan murheeton kilpailu ja maalilipun näkeminen. Maaliin toki päästiin mutta murheeton se ei ollut ja siksi juhlakilpailuni oli syvä pettymys. Ensimmäisen päivän keskeytyksen myötä saimme aikasakkoa ajamattomista erikoiskokeista niin paljon, ettei meillä ollut sen jälkeen mitään mahdollisuutta haastaa ketään muuta kanssakilpailijaa ja näin kilvanajo muuttui kurvailuksi kohti maalilippua, Hytönen kertoo.

- Haastetta tosiaan riitti enemmän kuin tarpeeksi, koska omalla testierikoiskokeellani hajonnut Peugeot 208 R2 aiheutti isoja murheita, joista kuitenkin selvittiin Riku Sepän Dynamo ralliyrityksen esimerkillisen toiminnan myötä. Lisäksi iso kiitos kuuluu niin yhteistyökumppaneilleni kuin ennen kaikkea tiimilleni, joka ensimmäisen kilpailupäivän keskeytyksen jälkeen korjasi Ford Fiesta R2 autoni ajokuntoon ja pääsimme nautiskelemaan mm. legendaarisesta Ouninpohjan pikataipaleesta. Lisäksi yhteistyökumppaneideni vankka tuki oli korvaamatonta, joten syvä kiitos ja kumarrus kaikille tahoille, jotka ovat mahdollistivat minun 20. osallistumiseni Suomen MM-ralliin, Hytönen jatkaa.

Suomen MM-rallin RC4-luokan ja Junioreiden MM-osakilpailun luokkavoittoon ajoi ranskalainen Nicolas Ciamin, joka yli kolmen minuutin marginaalilla voitti luokkansa.

Lopputulokset Suomen MM-ralli 2017, Jyväskylä, RC4-luokka, top-3:
1. Nicolas Ciamin & Thibault de la Haye, Ford Fiesta R2T, 2:57:23.4
2. Nil Solans & Miguel Ibáñez Sotos, Ford Fiesta R2T, +3:26.5sek
3. Denis Rådström & Johan Johansson, Ford Fiesta R2T, +3:27.8sek
---
10. Kari Hytönen & Ada Herranen, Ford Fiesta R2, +1:19:38.3sek

Aikaisempien vuosien tiedotteet
- Kilpailukausi 2016
- Kilpailukausi 2015
- Kilpailukausi 2014
- Kilpailukausi 2013
- Kilpailukausi 2012
- Kilpailukausi 2011
- Kilpailukausi 2010
- Kilpailukausi 2009
- Kilpailukausi 2008
- Kilpailukausi 2007
- Kilpailukausi 2006
 
Hytönen Racingin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi